zaterdag 9 januari 2010

Rob du RieuDat ik iets creatiefs zou gaan doen, dat stond wel vast. Na de Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid, en praktijkervaring bij een reklameburo gaf ik vijf jaar les. In 1988 startte ik een grafisch ontwerpburo. Ik werkte voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers, klein en groot, profit en non-profit.
Daarnaast maakte, en verkocht ik, vrij werk in mijn atelier. In 2011 besloot ik me voortaan meer met de strategische kant bezig te houden: wie ben je als bedrijf, en hoe kan je dat het beste naar voren brengen? Midden in het bos ging ik in een yurt wonen. De natuur heeft mij altijd veel gegeven. Op een gegeven ogenblik besefte ik dat ik eigenlijk alleen maar bomen tekende of schilderde. Gewoon zitten tussen al die bomen, en maar krassen. Geweldig!

Natuur is voor mij vertrekpunt en leidraad, in de stilte vind je het ware antwoord! Zo bied ik bewustmakende wandelingen aan gevolgd door een creatieve sessie om uiting te geven aan de opgedane ervaringen tijdens de wandeling. Zo zeil ik met mensen om tekenworkshops vanaf het water te geven, of stap ik aan boord met bedrijven om te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het uitzetten van een nieuwe koers. Ook schilder ik tijdens bijeenkomsten van bijvoorbeeld managementteams om op een heel andere manier feed back te geven op processen die er spelen. Er hangt een groot doek in het Flevoziekenhuis als resultaat van vier sessies met specialisten en managers. Je zou kunnen zeggen dat ik, op wat voor manier dan ook, ontdekkingsreiziger ben voor ánderen. Ik ga graag met u op pad! Natuurlijk bent u welkom om mijn werk nader te bekijken en te kopen.

Meer informatie is te vinden op www.durieu.nl.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten