woensdag 2 mei 2012

KONINKRIJK PATRICIË IN KERKJE MILDAM
Voor wie van fantasy houdt is een bezoek aan galerie It Alde Tsjerkje, Schoterlandseweg 37 de komende maanden een must.
Van 5 mei tot 7 juli wordt hier namelijk een deel van het door Tseard Feddema bedachte en gemaakte fantasieland Patricië tentoon gesteld. Een eigen wereld met rivieren, bossen, bergachtige gebieden, kustgebieden maar ook steden, vliegvelden, hotels en fraai gelegen restaurants, bruggen en viaducten, spoorrails en kastelen.
Deze voormalige veehouder droomde tijdens het melken van de koeien een onoverwinnelijk en prachtig land bij elkaar waar koning Hassein de scepter zwaait over de 38 miljoen engels sprekende inwoners. Ruim tien miljoen daarvan wonen in de hoofdstad Bon City. Andere figuren die een rol spelen zijn bijvoorbeeld premier Davidson en minister Brown van defensie, echter geen van deze figuren heeft een gezicht.

De echtgenote van Tseard kwam op het idee deze geofictie aan het papier toe te vertrouwen. Het is allemaal in helicopterview, topografie is dan ook een grote hobby van Tseard.
Na 14 jaar, tientallen potloden en 175 vellen papier A2 heeft het land van Tseard inmiddels een afmeting van twee volleybalvelden.


In het kerkje ziet u het zuidwestelijk deel met havenstad Simon met daarboven de Mushroom Mountains (de natuurlijke grens van het land) en het pittoreske Ochocho waar de groten van Patricië resideren zoals componisten, kunstenaars en musici.

Tijdens het Open Huis van 5 mei zal Tseard aanwezig zijn om uitleg te geven.
De foto's van zijn werk op deze site zijn gemaakt door Kees Schram.
Verder zijn er tijdens het Open Huis demonstraties te zien van quilten, 3D-kaarten maken, potten draaien/boetseren en Hindelooper schilderen.

Openingstijden woensdag tot en met zaterdag van twee tot vijf uur. Graag tot ziens.
Het Kreatief Kollektief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten