dinsdag 3 juli 2012

VROUWENKLEDING DOOR DE EEUWEN HEEN

In onze galerie is in de maanden juli en augustus een expositie van vrouwenkleding van 2000 jaar voor tot 2000 jaar na Christus te zien.



De door Loeklouise Loomans op schaal gemaakte kostuumpjes laten zien wat vrouwen zoal droegen en soms moesten verdragen om aan het ideaalbeeld in de mode te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan ondersteunende rokken, kussens of het korset om de zeer begeerde wespentaille te verkrijgen.
Overigens wordt pas vanaf ongeveer het jaar 1400 gesproken over mode; het spel van verhullen en onthullen.

Naast deze vrouwenkleding met toebehoren op schaal is ook een collectie poppenkleding van rond 1930 te zien, met in sommige gevallen bijbehorende patronen (deze patronen zijn te koop).

Loeklouise is tijdens het OPEN HUIS van 7 juli aanwezig om bezoekers de details omtrent damesmode uit te leggen. Zij is tevens in het kerkje aanwezig op 21 en 26 juli. Meer informatie is te vinden op www.loeklouise.nl

De leden van het Kreatief Kollektief van de galerie verzorgen demonstraties op het gebied van mozaïek, Hindelooper schilderwerk, pottendraaien/boetseren, 3D-kaarten maken en quilten/patchworken.



De expositie van vrouwenkleding is van 7 juli tot en met 31 augustus. De foto's bij dit artikel zijn gemaakt door Jitske Oosterloo.
Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag 14.00 - 17.00.
U bent van harte welkom en de entree is gratis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten