dinsdag 28 augustus 2012

EXPOSITIE REALISTISCHE SCHILDERIJEN

Vanaf 1 september zijn in galerie It Alde Tsjerkje, Schoterlandseweg 37 te Mildam, de realistische schilderijen te zien van Wijtze van der Wijk. Wijtze is geboren in Hoornsterzwaag (1939) en woont nu in Heerenveen.
Na de lagere school ging hij naar de ambachtschool, leerde timmeren en werkte vervolgens 12 jaar in de bouw. Door avondstudie werd hij daarna leraar bouwkunde aan LTS, ITO en MTS. Daarnaast runde hij 20 jaar lang, samen met zijn vrouw, een bedrijfje in restauratie van violen, cello's enzovoorts. Na zijn pensionering sloot Wijtze zich aan bij schildersclub "de Munnik". Aan de hand van tijdens fietstochten gemaakte foto's schildert hij landschappen, stadsgezichten en dieren. Ook maakt hij portretten in potlood, pastelkrijt en olieverf.
Deze expositie is te zien tot 3 november, woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 17.00. Entree is gratis.Tijdens het OPEN HUIS van zaterdag 1 september zijn een aantal leden van het Kreatief Kollektief aanwezig en demonstreren hun technieken zoals mozaïeken, pottendraaien en Hindelooper schilderen.
U bent van harte welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten