woensdag 30 januari 2013

HOUT- EN PAPIERSNIJKUNST

Vanaf 2 februari tot en met 5 april is in galerie It Alde Tsjerkje het werk van drie tijdelijke exposanten te zien.

Dirk Jepma uit Leeuwarden toont zijn uit hout gesneden en gebeeldhouwde realistische werken.
Nadat hij in 2003 met zijn werk als cineast stopte waren zijn goede herinneringen aan de lessen linoleum snijden op de lagere school de aanzet tot het houtsnijden. Naast realistisch werk, waarbij de toeschouwer wellicht zal denken aan de schilderijen van Jopie Huisman, maakt Dirk ook abstract werk.
De mogelijkheden van het materiaal bepalen hierbij vaak het eindresultaat.
Meer informatie over zijn werk op www.houtsnijatelier.nl


PAPIERSNIJWERK


De zussen Rommy Wassenaar en Grietje van der Meulen-Wassenaar laten zien wat er zoal mogelijk is op het gebied van papiersnijden.
Tijdens een vakantie in Denemarken kwamen zij in aanraking met het papier snijden. Eerder hadden ze al eens een cursus papier knippen gedaan. Knippen wordt gedaan met dun papier, snijden met dikker papier waardoor het eindresultaat zelfstandig kan hangen of staan.
Het is in Nederland niet erg bekend, in Duitsland en Denemarken des te meer. Maar nu dan ook te zien in galerie It Alde Tsjerkje in Mildam.
Zowel Dirk Jepma als de zussen Wassenaar zijn tijdens het OPEN HUIS van 2 februari aanwezig om een demonstratie te geven en vragen te beantwoorden evenals de leden van het Kreatief Kollektief.
Dit Kollektief is inmiddels uitgebreid met de heer Rob du Rieu uit Katlijk. Van hem zijn vanaf 2 februari PENTEKENINGEN en SCHILDERIJEN te zien in het kerkje in Mildam.

Gratis toegang van woensdag tot en met zaterdag van 14.00 - 17.00.

U BENT VAN HARTE WELKOM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten