donderdag 20 februari 2014

IT ALDE TSJERKJE VERNIEUWD

Rechts van de preekstoel is een raam compleet gerestaureerd, de binnenmuren zijn ontdaan van gaatjesboard, gestuct en gewit waarna er grote schoonmaak is gehouden. Kortom de galerie maakt een frisse nieuwe start in 2014.
Ook in de samenstelling van het Kreatief Kollektief, dat de galerie runt, is het één en ander veranderd. Wat de bezoeker niet meer aantreft is het Hindelooper schilderwerk, metaalkunst, 3-d kaarten en keramiek.

Nieuwe leden van het Kreatief Kollektief zijn:

Geke Beenen uit Gorredijk met Textielkunst. Zij maakt o.a. 3 dimensionale weefobjecten en sjaals en gebruikt daarvoor naast wol, linnen en katoen ook koperdraad, papier, hout en kunststof.

Dirk Bruinsma uit Mildam met sieraden en beelden. Sieraden in combinaties van materialen zoals goud, zilver, steen en hout. Zijn beelden maakt hij van diverse steensoorten.

Ineke Matulewicz uit Heerenveen met sieraden. Ineke maakt voor haar sieraden gebruik van zilver, (half) edelstenen, ebbenhout en goud.

Annie Meijer uit Heerenveen met sieraden en beelden. Ze maakt de beelden naar model of vrij en over het algemeen geïnspireerd door menselijke vormen. Ze maakt hierbij gebruik van aluminiumcement, gips, brons en speksteen. Haar sieraden zijn geïnspireerd op thema's of geometrische vormen en hiervoor gebruikt ze zilver, perspex en stenen.

Verder bestaat het kollektief uit
Rob du Rieu uit Nij Beets met pentekeningen en schilderijen
Ruth Luten uit Mildam met quilts en patchwork
Foekje Bajema uit Heerenveen met glaskunst en mozaïek.

Voor meer informatie over de leden van het kollektief zie elders op deze site.

Open: woensdag tot en met zaterdag van 14.00- 17.00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten