maandag 31 maart 2014

EXPOSITIE SCULPTUREN VAN DE NATUUR

Jan Osinga uit Harich (Woudsend, 1952) was tot zijn pensionering werkzaam als bankwerker/scheepsbouwer en maakt tegenwoordig beelden van roestvrij staal. Veelal van bedreigde vogel- en diersoorten zoals zeearend en neushoorn.


Deze beeldend kunstenaar in hart en nieren leerde, in de jaren '90, van collega's als Hein Mader, Wigle Engelsma en Herma Bovenkerk de fijne kneepjes van het vak.
Eigenlijk had hij graag in zijn jonge jaren naar de kunstacademie gegaan maar zijn ouders besloten dat er een vak geleerd moest worden. Dat werd  metaal bewerker. Van 1991 tot 1993 heeft hij de avondmavo gedaan. Als kind kwam hij via een boek op school in aanraking met kunst. In het boek stonden afbeeldingen van schilderijen van Rubens. Jan was hier zo van onder de indruk dat hij in de pauze het schoolplein versierde met Rubens tekeningen. Zeer tot ongenoegen van de schoolmeester!
Met zijn talent won hij al snel prijzen in tekenwedstrijden.
In 2013 was hij als deelnemer te zien in het kunstprogramma MUSE van OMROP FRYSLAN en eindigde hierbij op de zesde plaats.



De beelden van Osinga worden in de galerie tentoongesteld vanaf zaterdag 5 april 2014 tot en met vrijdag 6 juni. De kunstenaar is tijdens het OPEN HUIS van 5 april in de galerie aanwezig om bezoekers te woord te staan. Ook de zeven leden van het KREATIEF KOLLEKTIEF (die de galerie runnen) zijn er dan en geven uitleg over hun werk zoals bijvoorbeeld over edelsmeden, beeldhouwen en weven.

Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag 14.00 - 17.00. Entree zoals gebruikelijk gratis.
U bent van harte welkom!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten