dinsdag 3 juni 2014

AFRIKAANSE VROUW IN BEELD

Vanaf 7 juni 2014 tot en met 26 juli in de galerie een expositie van schilderijen en beelden van Corrie Schrier uit Heerenveen.
Corrie is geboren op het voormalige eiland Wieringen in de kop van Noord Holland. Ze is autodidact beeldend kunstenaar en heeft vanaf begin jaren 2000 met verschillende materialen gewerkt onder begeleiding van diverse kunstenaars.
Naast het schilderen heeft zij zich toegelegd op het maken van beelden. Aanvankelijk ter verdieping van haar schildertechniek maar inmiddels is ze gegrepen door de driedimensionale mogelijkheden die deze kunstvorm haar biedt.Tijdens haar vele reizen door Afrika kreeg Corrie grote bewondering voor de verschillende daar levende bevolkingsgroepen. Het kenmerk van haar beelden (uitgevoerd in chamotteklei of brons) zijn de specifieke gelaatstrekken van o.a. de Himba's,, Xhosa's, Koikoi's en Herero's.
Haar schilderijen tonen o.a. de kleurrijke, sterke en wilskrachtige vrouwen van dit continent.

 

Tijdens het Open Huis van zaterdag 7 juni is Corrie Schrier in de galerie aanwezig om bezoekers over haar werk te vertellen.
De leden van het Kreatief Kollektief van de galerie zijn die dag ook aanwezig om te vertellen over en/of om hun diverse technieken te demonstreren zoals glas in lood, edelsmeden, pentekenen/schilderen, 3-d weven, beeldhouwen en mozaïeken.
Bezoekers zijn van harte welkom van woensdag tot en met zaterdag van 14.00 - 17.00.
Entree gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten