maandag 29 september 2014

OPEN HUIS EN START EXPOSITIE SCHILDERIJEN JOPIE HACQUEBORD

Zaterdag 4 oktober wordt er een OPEN HUIS georganiseerd in onze galerie aan de Schoterlandseweg 37 in Mildam.
Deze dag is ook de start van een nieuwe tijdelijke expositie.

Tot en met 21 december kunnen bezoekers van It Alde Tsjerkje kennis maken met het werk van kunstenares JOPIE HACQUEBORD uit Doorn. Zij schildert, aquarelleert, etst en tekent. Vaak voert ze één onderwerp uit in meerdere technieken. Dit kan bijvoorbeeld een landschap zijn, een zelfportret, naaktmodel, een dier of een ander onderwerp van een foto. Er is sprake van realisme.

Van te voren weet ik niet wat het eindresultaat zal zijn aldus Jopie; het schilderen zelf is belangrijk. Het vraagt intensief kijken, concentratie en vechtlust om het werk tot een goed einde te brengen en ik laat me graag verrassen door het eindresultaat.

In het kerkje zullen landschappen geschilderd in de olieverf techniek te zien zijn. Jopie is op 4 oktober aanwezig in het kerkje.De zeven leden van het Kreatief Kollektief staan tijdens het Open Huis klaar om bezoekers informatie te geven over de diverse technieken waarmee zij hun creatieve en kunstzinnige uitingen gestalte geven. Men kan kennis maken met edelsmeden, schilderen, pentekenen, beeldhouwen, 3-d weven, quilten, patchwork, mozaïek en glaskunst. Deze technieken vindt men ook afgebeeld op het nieuwe meubilair in het kerkje.

Er is in het kerkje gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.

Openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag en (op proef tot en met 5 oktober) ook op zondag van 14.00 - 17.00.Geen opmerkingen:

Een reactie posten