woensdag 4 februari 2015

OPEN HUIS - EXPOSITIE TEXTIELE KUNST

De galerie gaat op zaterdag 7 februari van start met een Open Huis en de tijdelijke expositie van TEXTIELE KUNST van Mariet Rankenberg uit Steenwijk.Mariet is opgegroeid in een gezin waar handwerken een zeer gewaardeerde bezigheid was en zij is er dan ook vanaf haar kleuterjaren mee bezig geweest. Ze heeft inmiddels een voorkeur ontwikkelt voor het zoeken naar nieuwe mogelijkheden van materialen en technieken. Ook het textielmatig verwerken van niet textiele materialen vormen een grote uitdaging, evenals het combineren van oude (handwerk)technieken met nieuwe.
Mariet gebruikt in haar werk veel kleurnuances en een zekere mate van transparantie. De ene keer zit die transparantie in het aanbrengen van meerdere kleurlagen en het gebruik van transparante materialen; een andere keer in het scheppen van doorkijkjes.Een regelmatig terugkerend thema is "ontmoeting", veelal met een magisch/poëtische inslag. De feeërieke wereld van dromen, magie en bedenksels leveren, naast de natuur en de elementen, schatten aan inspiratie op.
Naast textielwerk maakt ze ook sieraden. Die hebben meestal een link naar de textiel door de keuze van de techniek (haken, breien, knopen, frivolité, draaddraaien, rijgen, naaien) en/of het materiaal. Textiel is een manier om gevoel, emotie, droom en fantasie bij elkaar te laten komen. Het is daarna aan de kijker om het ontstane beeld op eigen manier te interpreteren. De tijdelijke expositie is te zien tot en met 3 april.
Sinds maart 2013 maakt Mariet deel uit van de redactie van het textielblad VEZEL.

Tijdens het Open Huis zijn de leden van het Kreatief Kollektief en Mariet Rankenberg aanwezig om de bezoeker meer te vertellen over hun diverse technieken.Openingstijden t/m april: vrijdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten