zaterdag 6 juni 2015

VILTKUNSTWERK "DE NACHT VAN RIXT" IN GALERIE

Vanaf zaterdag 6 juni tot en met vrijdag 31 juli is in onze galerie het gezamenlijke kunstwerk "De nacht van Rixt" van viltwerkgroep FLUES te zien. Dit ongeveer 5 meter hoge viltkunstwerk is eerder geëxposeerd tijdens kunstmaand Ameland 2013.

De groep FLUES bestaat uit 6 vrouwen die reeds 17 jaar intensief samenwerken aan het maken van textielobjecten, voornamelijk van wolvilt. Vanuit verschillende beeldende disciplines; schilderkunst, keramiek, maar vooral textiel, hebben zij elkaar leren kennen en komen regelmatig bij elkaar om elkaars werk te bespreken. Individueel werkt men heel verschillend. In het gezamenlijke werk is ieders inbreng zeer inspirerend voor het geheel.


Het in het kerkje getoonde werk is gebaseerd op de sage van Rixt van 't Oerd van Ameland. Ter versterking van het beeld zijn bijpassende geluiden te horen tijdens deze expositie.

Tijdens het Open Huis van zaterdag 6 juni zijn naast de leden van het Kreatief Kollektief van de galerie ook één of meer leden van de viltwerkgroep aanwezig.


We zijn open van donderdag tot en met zondag van 14.00- 17.00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten