dinsdag 29 september 2015

EXPOSITIE AQUARELLEN GREET PAULIDES

In de galerie zijn vanaf zaterdag 3 oktober tot en met 20 december 2015 aquarellen te zien van Mildamster Greet Paulides-Reitsma.

Greet is in 1940 in Utrecht geboren. Na de middelbare school ging ze naar de kweekschool en werd onderwijzeres in Zeist. Haar voorliefde voor tekenen, schilderen en muziek was reeds een feit vanaf de lagere school. Toen Greet in 1971 in Mildam kwam wonen werd ze lid van schilderclub de Munnik in Heerenveen. In de loop van de jaren kwamen er verschillende docenten en van iedereen werd geleerd. Ook volgde ze masterclasses modeltekenen bij Gerard van de Weerd en schilderde het Wad vanaf een klipper o.l.v. Igor Kusmirak. Naast tekenen en olieverf heeft de aquarel techniek haar grote voorkeur.
In de galerie zijn aquarellen te zien waarvoor Greet inspiratie opdeed in haar directe woonomgeving.Tijdens het OPEN HUIS van 3 oktober is Greet Paulides in het kerkje aanwezig zodat bezoekers haar vragen kunnen stellen over haar schilderijen en tevens bespeelt zij die middag de piano.
Ook de leden van het Kreatief Kollektief zijn aanwezig om te vertellen over hun creatieve werk.
In het kerkje is gelegenheid om een kopje thee of koffie te drinken.

We zijn open van vrijdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten