woensdag 3 augustus 2016

EXPOSITIE "FOOD FOR THOUGHT"

Mooie producten, mooi licht, mooie foto's en een beetje mysterie. Foto's die je aandacht trekken en je uitnodigen nog een tweede keer te kijken. Door het bijzondere licht of een hele kleine scherpte diepte. Even dat moment van "hé, wat is dat?".


Zaterdag 6 augustus start de foto-expositie van Sandra Heldring (MajankaFotografie), die dag te zien van 14.00 -17.00. Sandra maakt het liefst pure, eerlijke foto's. Haar foto's worden altijd gemaakt bij bestaand licht. Ze komt veel in Frankrijk dus veel van haar foto's zijn daar ook gemaakt, met producten van de Franse markt of gevonden in het bos.
Vervolgens gewoon op de keukentafel gefotografeerd. Met het licht van één enkel raam. Het licht in de bergen lijkt wel magisch en zo zacht. De sfeer is verstild, puur, met licht, geïnspireerd op de oude meesters.


Niet alleen fotografie is haar passie. Door haar verleden in restaurants heeft ze ook een enorme liefde voor mooie gerechten en ingrediënten. En die mooie producten bereidt ze niet alleen heel graag maar ze zijn ook erg fotogeniek. Het gebeurt dus regelmatig dat een artisjok, een bolletje knoflook of een handje noten niet meteen op haar bord eindigt maar eerst een fotoshoot ondergaat.

Sandra woont sinds 5 jaar in Jubbega. Na omzwervingen door Nederland en België is ze weer terug bij haar roots in Friesland, waar haar pake en beppe vandaan komen. Fotografie zit haar in het bloed. Na de fotovakschool in Apeldoorn, waar ze zowel de kneepjes van het vak als het digitale vak heeft geleerd, is ze voor zichzelf begonnen. Ze prijst zich gelukkig dat ze het al 11 jaar haar vak mag noemen. Sandra Heldring is MajankaFotografie geworden in die periode. En deze passie delen met andere mensen door te exposeren is haar grootste wens en die komt nu uit door deze eerste expositie. Haar premiere!


Sandra is zaterdag in het kerkje aanwezig om bezoekers te vertellen over haar werk. En zoals gebruikelijk tijdens een Open Huis zijn ook alle leden van het kunstenaarskollektief op deze dag aanwezig.

In het kerkje is gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

De foto-expositie van Sandra Heldring is te zien tot en met 30 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten