dinsdag 1 november 2016

Expositie OBJECTEN IN DE VORM VAN BOEKWERKJES

Zaterdag 5 november begint de tijdelijke expositie van keramiek en sierpapier "Objecten in de vorm van boekwerkjes" gemaakt door Hiltje Talsma uit Gorredijk.


Als kind al stak ze de klei uit het land van haar vader en maakte er knikkers, asbakken en kommen van. De verbondenheid met deze grond heeft geleid tot haar passie voor het vormgeven in klei, tegenwoordig in combinatie met papier. Hiltje volgde een opleiding handvaardigheid, keramiekcursussen, cursus boekbinden, cursus papier maken en workshops in het Internationaal Ceramisch Centrum in Skaelkor, Denemarken.
Dit alles levert kleine objecten op in de vorm van boekwerkjes. De omslagen zijn van keramiek, de katernen van sier- of zelfgemaakt papier. Het sier- of kunstpapier koopt ze in binnen- en buitenland bij papiermakers/kunstenaars. Voor het papier dat ze zelf maakt/bouwt, worden plantenvezels gebruikt van bijvoorbeeld brandnetels, vlas of mos. De keramische omslagen zijn soms voorzien van eenvoudige decoraties als dan niet in reliëf.
Vaak gebruikt ze dan een enkel glazuur of engobe maar ze zoekt altijd naar harmonie met de later in te sluiten katernen. Al naar gelang het gewenste resultaat worden de klei-omslagen in een speciale oven gestookt; een elektrische-, hout- of zoutoven.Op 5 november is het ook Open Huis in de galerie en dat betekent dat alle kunstenaars van het kollektief aanwezig zijn en ook Hiltje Talsma zal er zijn. Dé gelegenheid om langs te komen en vragen te stellen over keramieken, beeldhouwen, edelsmeden, textielkunst, vilten, glas in lood en mozaïeken. De middag wordt opgevrolijkt door pianomuziek.

Open van 14.00 - 17.00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten