dinsdag 31 januari 2017

START NIEUW SEIZOEN MET BEELDEN ANN VAN DEIJL

Zaterdag 4 februari opent Galerie Mildam weer haar deuren voor een heel nieuw seizoen.
We gaan van start met een tijdelijke expositie van beelden van Ann van Deijl. Zij woont en werkt in Heerenveen en heeft haar opleiding gevolgd bij Gosse Dam (Kollum). Haar werk bestaat voornamelijk uit mensfiguren en portretten. Ze gebruikt de menselijke vorm als uitgangspunt voor haar expressieve beelden. Deze menselijke vormen zijn de drager van metaforen.

De figuren vormen samen een thema, bijvoorbeeld bij "Danse de la vie" dat de verbondenheid met het leven verbeeldt. Bij latere beelden worden vormen en lijnen teruggebracht tot de essentie, waardoor de kern, de ziel van het beeld, zichtbaar en grijpbaar wordt. De portretten hebben een naturalistische uitstraling waardoor de kijker de persoonlijkheid van de geportretteerden leert kennen.

Klei en was zijn de materialen waarmee de beelden worden gemaakt. Als het beeld klaar is wordt een mal van gips om het beeld gemaakt. Deze mal wordt gebruikt om het beeld in aluminiumcement te gieten en later dit ruwe beeld te bewerken. In een aantal gevallen worden beelden ook in brons gegoten. Met uitzondering van het brons-gieten, wordt alles door Ann zelf gedaan in haar atelier.
Werken in opdracht is voor Ann van Deijl uitdagend om zo dicht mogelijk bij de bedoelingen van de opdrachtgever te blijven. De uitdaging voor de komende periode is om naar steeds strakker beelden te gaan, om op die manier met meer abstracte lijnen de emotie en beweging van de menselijke figuur weer te geven.

Deze expositie wordt om 14.00 uur geopend door de bekend beeldhouwer Gosse Dam. Een hapje en drankje staan daarbij klaar.

Tijdens het Open Huis kunt u kennis maken met de leden van het kunstenaars kollektief van de galerie (waaronder ook de twee nieuwe leden Mathijs Huitema/olieverf schilderijen en Gerbrand Tuinstra/aquarellen) en met Ann van Deijl.
In het kerkje is ook gelegenheid voor een kopje koffie of thee.
Open op 4 februari van 14.00 tot 17.00. Daarna steeds van vrijdag t/m zondag 14.00-17.00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten