zaterdag 29 juli 2017

KAYAKO ISHIKURA EXPOSEERT EXCLUSIEVE TASSEN

Vanaf 5 augustus zijn de bijzondere creaties van Kayako Ishikura (1977) te zien in de galerie. Kayako werd geboren in Shimane, Japan, en is in 2000 afgestudeerd aan de Tama Art University in Tokyo. Sinds 2002 maakt zij haar tassen onder het label "hanaha", opgericht met haar jongere zus. "Hana" betekent bloem en "Ha" betekent blad. De Chinese karakters van bloem en blad komen beide terug in hun namen.
De ontwerpen van "Hanaha" zijn vaak geïnspireerd op de natuur, dieren, bloemen en planten.


De tassen worden volledig met de hand en heel veel liefde en zorg gemaakt. De vormen van de tassen zijn puur en simpel om aangebrachte applicaties volledig tot hun recht te laten komen.
In 2008 is Kayako verhuisd naar Nederland en tot op dit moment maakt zij haar tassen voornamelijk voor haar klanten in Japan. Door deze expositie wil zij graag de mensen in Nederland kennis laten maken met haar werk. "Het maken van een draagbaar kunstwerk waar u gelukkig van wordt, dat is mijn doel" aldus Kayako.


U kunt Kayako ontmoeten tijdens het Open Huis van 5 augustus aanstaande tussen 14.00 en 17.00. Ook de leden van het Kunst Kollektief van de galerie staan die middag voor u klaar om uitleg te geven over hun werk.

De tijdelijke expositie is te zien tot en met 5 oktober van vrijdag t/m zondag (in augustus ook op donderdag).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten