woensdag 29 november 2017

DECEMBER EXPOSITIE SCHILDERIJEN BETSY WIERDA

Van 2 t/m 17 december exposeert Betsy Wierda uit Heerenveen met een aantal schilderijen uit haar collectie "Kunst door Kijken".
De inspiratiebron voor deze schilderijen is de stijl van Tamara de Lempicka, een Poolse art deco schilderes (1898 - 1980).
Betsy Wierda schildert op doek vanwege de structuur van het linnen en het geeft haar een creatieve inspiratie. De materialen die ze gebruikt zijn olie- en acrylverf, de kleuren voornamelijk aardetinten. Een aantal bijzondere werken zijn in zwart wit gemaakt. Mystieke gezichten zijn in veel van haar werken te vinden. Sinds haar jonge jaren schildert ze al in verschillende stijlen. Ze begint te schilderen als ze iets ziet wat haar raakt of boeit. Ze laat de graag de creativiteit vrij gaan tijdens het schilderen.Tijdens het Open Huis van 2 december zijn de leden van het Kunst Kollektief aanwezig om over hun werk te vertellen. Ook Betsy Wierda is dan aanwezig. Ook de tijdelijke expositie van schilderijen/collages van Sylvie Boersma (Leeuwarden) is nog te zien in het kerkje (t/m 17 december).

Het trio Tjerk Busstra (piano), Marcel van Bergen (gitaar) en Hilma Smits (zang) zorgt deze middag voor de muzikale noot. Zondag 17 december is de laatste middag dat we open zijn in 2017. Het trio zal dan o.a. kerstliedjes ten gehore brengen. En deze middag staat er voor de bezoekers een hapje en drankje klaar. Welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten