dinsdag 31 mei 2022

EXPOSITIE SCHILDERIJEN SASKIA KOOI 'FOCUS OP DE WERKELIJKHEID'

Realistisch schilderen en tekenen was de jeugdpassie van Saskia Kooi, deze passie heeft zij zo'n 10 jaar geleden weer opgepakt. Het geeft haar energie en voldoening, kortom: Saskia wordt er blij van.

Om zichzelf hier verder in te ontwikkelen, volgde zij schilderlessen bij diverse kunstenaars in Friesland. In die lessen heeft zij verschillende technieken geleerd. Uiteindelijk is ze uitgekomen op een werkwijze waarbij zij met meerdere lagen werkt, net als bij de schilderijen van de oude meesters in vroegere tijden. Dit geeft meer dieptewerking. Qua materiaalkeuze ligt haar voorkeur bij olieverf op paneel. Regelmatig verwerkt zij bladgoud in haar schilderijen om meer expressie te creëren.

Haar interesse ligt bij uiteenlopende onderwerpen: van mensen tot dieren en van stillevens tot landschappen. Het liefst licht zij onderwerpen uit die rust of een bepaald gevoel oproepen me een focus op de werkelijkheid. Als Saskia schildert in het atelier op haar woonark in Warten geeft haar dit afleiding van het gehaaste leven en de dagelijkse dingen. Het schilderij is geslaagd als zij een onderwerp zo weer kan geven, dat het als het ware tot leven komt.

In 2021 won Saskia de hoofdprijs van de schilderwedstrijd van Makkum Art en dit jaar de eerste prijs van de stilleven wedstrijd georganiseerd door het Nationaal Atelier i.s.m. het magazine Hollands Glorie. Momenteel volgt Saskia de vakopleiding aan de Kunstacademie Friesland om zichzelf breder te ontwikkelen.

Het werk van Saskia Kooi is bij ons te zien van 5 juni tot en met 5 augustus, Schoterlandseweg 37 in Mildam.

Tijdens het Open Huis (iedere eerste zondag van de maand) van 5 juni zijn alle kunstenaars van het Kunst Kollektief van de galerie en ook Saskia aanwezig in het kerkje.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten