maandag 30 januari 2012

EXPOSITIE VOGELSCHILDERIJEN


Na een winterstop waarin het kerkje van binnen is geschilderd en schoongemaakt is het nu de hoogste tijd om de deuren te openen voor een nieuw seizoen.
Galerie It Alde Tsjerkje gaat op zaterdag 4 februari van start met een OPEN HUIS en de tijdelijke expositie van op hout geschilderde vogels van mevrouw Nelly de Koe uit Wolvega.
Zij begon met schilderen op doek maar tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar plakken (eiken-) hout als ondergrond. Nelly is van mening dat de vogels daardoor natuurlijker overkomen. Hoe grilliger het hout hoe groter de uitdaging en het plezier om er een mooi geheel van te maken.
Door de schilderijen af te lakken komen de jaarringen in de plakken hout duidelijk naar voren.
Nelly vertoeft graag in de natuur en daar vindt ze dan ook de voorbeelden voor haar schilderijen. De expositie is te zien tot en met 2 maart. Nelly is zaterdag 4 februari tijdens Open Huis aanwezig.Verder vindt u in het kerkje keramiek, kaarten en decotasjes, Hindelooper schilderwerk, metaalkunst, sieraden, quilts en patchwork, glaskunst en mozaïek. Tijdens het Open Huis van 4 februari zijn de leden van het Kreatief Kollektief aanwezig om hun technieken te demonstreren en er over te vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten