dinsdag 28 februari 2012

BEELDEN LINDA LAFFERTU EN CURSISTEN


Vanaf zaterdag 3 maart is er in de galerie een expositie van beelden van Linda Laffertu en haar cursisten.
Linda genoot een HBO-opleiding Handvaardigheid en Textiele werkvormen te Delft. Na jaren lesgeven aan MBO scholen geeft ze nu cursussen en workshops in beeldhouwen en in vilten in haar atelier aan de van Sminiaweg 9a te Haskerdijken.
Het is voor haar steeds weer een uitdaging en passie om uit een eeuwenoud stuk steen een beeld tevoorschijn te toveren. Het leren vormgeven, kijken en voelen is hierbij erg belangrijk evenals het gebruiken van de juiste techniek en het goede gereedschap. Linda en haar cursisten werken met verschillende soorten speksteen, albast en serpentijn.
Tijdens het OPEN HUIS van 3 maart zijn Linda Laffertu en cursisten aanwezig om een demonstratie beeldhouwen te verzorgen.

Ook de leden van het Kreatief Kollektief zijn er dan weer om hun technieken van bijvoorbeeld pottendraaien, mozaïeken en quilten te laten zien.
Verder vindt u in de galerie Kaarten en Decotasjes, Sieraden van gefused Glas, bijzondere Metalen (kunst-)voorwerpen waaronder een schilderij van verschillende soorten ijzer, Hindelooper schilderwerk, kunstzinnig Keramiek, Quilts en Patchwork, Glaskunst op hout en steen en Mozaïek. Tevens zijn er tweedehands boeken te koop waarvan de opbrengst bestemd is voor onderhoud van het kerkje. Ook is er koffie, thee en chocolademelk verkrijgbaar.

De tijdelijke expositie van beelden duurt tot 5 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten