dinsdag 30 oktober 2012

Expositie VAN VILT van LINDA LAFFERTU

Vanaf zaterdag 3 november tot en met 22 december is in onze galerie aan de Schoterlandseweg 37 in Mildam een expositie te zien van textiele wandobjecten en kleding en sieraden van vilt.
Linda Laffertu is de maakster van deze kleurrijke verzameling.
Als kind al kwam zij in aanraking met textiel via de modezaken van haar ouders. Later volgde zij in Delft de docentopleiding 2e graad Textiel en Handvaardigheid en gaf op mbo scholen les in Esthetische Vormgeving en Mode ontwerpen.


Het is voor Linda steeds weer een uitdaging een kleurrijk en uniek object of kledingstuk te maken van diverse soorten wol, zijde, hennep, bamboe en brandnetelvezel.De gebruikte materialen hebben verschillende structuren en uitstralingen. Heel fijne wol b.v. met kleine krulletjes of grover met lange haren maar ook plantaardige vezels (overigens verrassend zacht) met een mooie glans.
Meer informatie over het werk van Linda Laffertu is te vinden op www.linda-laffertu.nl


Zaterdag 3 november is het weer OPEN HUIS. Dat betekent dat de leden van het Kreatief Kollektief zoveel mogelijk aanwezig zijn om demonstraties te geven van bijvoorbeeld het Hindelooper schilderen, mozaïeken, keramieken en quilten. Ook Linda is op deze middag in het kerkje aanwezig om uitleg te geven over haar werk.
We zijn open van 14.00 - 17.00 en de entree is gratis. U bent van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten