dinsdag 28 mei 2013

BROER EN ZUS SPIJKER EXPOSEREN KERAMIEK EN SCHILDERIJENGerrit Spijker (keramiek) en zijn zus Popkje Brouwer-Spijker (schilderijen), beide geboren en getogen in Mildam, houden van 1 juni tot 7 september een duo expositie.
Gerrit bezocht na de lagere school de Ulo en de Kweekschool in Heerenveen. Na de Kweekschool werkte hij enige jaren als onderwijzer aan de Openbare Lagere School in Oldeberkoop. In deze periode studeerde hij voor de akte MO-handenarbeid te Groningen.
Na het behalen van deze akte werkte hij als leraar handenarbeid aan een middelbare school in Groningen. In dit vak was hij jarenlang bezig met vorm en kleur.
Gerrit is sinds 1988 als keramist en schilder gevestigd in Zuidlaren.


Popkje Spijker woont in Mildam en schildert al jaren. Na een periode in Leeuwarden en Harlingen gewoond te hebben, ruim 38 jaar, keerde ze samen met haar man terug naar haar geboortedorp. In Harlingen heeft ze jarenlang les gehad van de bekende schilder Peter Vassilev. Na haar terugkeer in Mildam kreeg en krijgt ze les van Hanneke Vleugel uit Langezwaag. Popkje werkt zowel met schilderskwast als paletmes. Haar werk is opgebouwd uit vele dunne lagen acryl. Ze houdt van felle kleuren en heeft heel gevarieerd werk.

Tijdens het Open Huis van 1 juni zijn Popkje en Gerrit aanwezig.
Het Kreatief Kollektief zal zoals te doen gebruikelijk haar ambachtelijke technieken demonstreren tijdens open huis.
U bent van harte welkom en de entree is gratis.
Graag tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten