maandag 30 maart 2015

EXPOSITIE SCHILDERIJEN EUGENIE HERLAAR

Eugènie Herlaar kreeg als journaliste landelijke bekendheid toen zij in 1965 redacteur/verslaggever en  nieuwslezer werd bij het NOS-journaal. Daarnaast heeft ze altijd al een grote belangstelling voor cultuur. Ze schrijft verhalen en gedichten. Er zijn daarvan al diverse bundels verschenen. Ook treedt ze op als storyteller (verteller van verhalen uit overlevering).
Met tekenen, en later aquarelleren hield ze zich al van jongs af bezig. Na jaren geen penseel meer te hebben aangeraakt, begon ze in 2003 weer met schilderen. Zij volgde onder meer zomercursussen bij gevorderde studenten en docenten van de Klassieke Academie in Groningen.
In het werk van Eugènie is sprake van creatieve diversiteit. De penseelvoering is in het algemeen verfijnd. De harmonieuze kleurverwerkingen dragen veelal bij tot een verstilde sfeer.


Ze toont o.a. landschappen, vrouwfiguren, bloemen en vogels in uiteenlopende stijlen, zonder vaste kenmerken. Haar werk is zowel figuratief als abstract. Haar voorkeur gaat uit naar olieverf, hoewel ze ook het werken met acryl niet uit de weg gaat.Bijzonder zijn de schilderingen op de leerachtige bladeren van de Zeedruif, een boom die onder andere op Curaçao groeit.

Haar dicht- en verhalenbundels zijn eveneens te zien op de expositie. Op 20 mei verzorgt Eugènie een storytelling avond met muzikale intermezzo's van Greet Paulides.
Toegangsprijs voor deze avond is € 7,50. Kaartjes zijn te reserveren in de galerie of via Dirk Bruinsma, telefoonnummer 0513-623738.

De tijdelijke expositie is te zien vanaf 4 april tot en met 5 juni. Openingstijden donderdag t/m zondag 14.00 - 17.00.

Tijdens het Open Huis van 4 april zijn zowel de leden van het Kreatief Kollektief als Eugènie Herlaar aanwezig om de bezoekers te vertellen over hun diverse technieken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten