vrijdag 17 april 2015

STORYTELLING DOOR EUGENIE HERLAAR

Op woensdagavond 20 mei geeft voormalig NOS nieuwslezeres Eugenie Herlaar een STORYTELLINGAVOND in de galerie.

Muziek maken, waarnaar door anderen wordt geluisterd, is een traditie die al eeuwen bestaat. Een andere traditie die nog niet in ons snelle Westen echt wortel heeft geschoten, is het aan elkaar vertellen van verhalen.
Eugenie gaat deze avond voorbeelden van deze traditie ten gehore brengen.
Wat houdt het precies in, echt "verhalen vertellen". We kletsen wel veel, we lezen ook wel voor, maar dat is iets anders dan "storytelling" op de manier zoals dat nog steeds gebeurt in Afrika, in het Verre Oosten, in Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied. Het meest dichtbij gebeurt het in Ierland.
Gelukkig zijn er in Nederland ook mensen die zich die oude techniek hebben eigen gemaakt.
Hoe dat gaat? Wel, als men aan het eind van de dag bij elkaar komt, en gezellig zit, dan is er altijd wel iemand die opstaat...en begint.

Ter afwisseling van de verhalen draagt Eugenie gedichten voor uit haar eigen bundel en zijn er muzikale intermezzo's van pianiste Gre Paulides.

Om deze bijzondere avond bij te wonen is het verstandig kaarten te reserveren (à € 7,50 inclusief een consumptie) in de galerie of telefonisch te bestellen bij Dirk Bruinsma (0513-623738). Bij zeer grote belangstelling volgt een tweede avond begin juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten