maandag 30 mei 2016

EXPOSITIE METAALWURK HIELKE DIJK

Vanaf 4 juni t/m 5 augustus is in galerie It Alde Tsjerkje metaalkunst van Hielke Dijk uit Nieuwehorne te zien.


Na zijn pensionering heeft Hielke zich voor een groot deel van zijn tijd toegelegd op het maken van sier-, gebruiks- en kunstvoorwerpen. Hij gebruikt in hoofdzaak metaal, zoals ijzer, koper en roestvaststaal, maar ook beton, hout en kunststof. In de objecten zijn vaak materialen van afgeschreven installaties en machines verwerkt maar ook toegeleverde onderdelen.


Hielke werkt graag thematisch. Zijn werk is breed, van kandelaars, lampen, materieschilderijen tot fantasieën. Soms "rommelig" soms strak en eenvoudig. Wel vaak objecten die "tot nadenken stemmen", bijna altijd met een naam en soms met een gedicht. De omvang van zijn werk is van zakformaat tot iets wat met behulp van een kraan geplaatst moet worden.
Regelmatig staat hij op kunstmarkten en exposeert in kunstroutes en tuinen. Onder anderen dit jaar, van maart tot oktober, exposeert hij met meerdere objecten in Beeldentuin Atelier Witharen (bij Ommen), samen met elf andere landelijke kunstenaars. Ook heeft hij enkele keren geëxposeerd in Gemeentemuseum Den Haag.
Tijdens het Open Huis van 4 juni zal Hielke Dijk aanwezig zijn in de galerie om uitleg te geven over zijn werk. Ook de leden van het Kreatief Kollektief zijn dan aanwezig om uitleg te geven over hun werk.


De galerie is geopend van donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 en er is koffie en thee verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten