maandag 2 mei 2016

VILTKUNST IN IT ALDE TSJERKJE

Nan Zuiderveld, viltkunstenaar, opent op 7 mei aanstaande haar expositie met kunst gemaakt van vilt. Zij is de nieuwe vaste exposant in de galerie en lid van het Kreatief Kollektief.
Na jaren met haar hoofd (en hart) in het onderwijs te hebben gewerkt, werkt ze nu graag met haar handen als viltkunstenaar.


Tien jaar geleden maakte ze voor het eerst kennis met vilt. In het vilten heeft ze zich verder bekwaamd via opleidingen en workshops o.a. bij Irene van der Wolff in Breda, bij HAWAR in Oldeberkoop en bij Elina Saari in Finland.
Het materiaal waarvan het vilt wordt gemaakt, de pure wol met al zijn verschillende kleuren samen met de zuivere zijde, heeft een heel mooie uitstraling. De krimp van de wol maakt het mogelijk om 3-dimensionale producten te maken, zoals hoeden en schalen.
Nan geeft regelmatig workshops.In het kerkje is nog tot en met 3 juni aanstaande de expositie van foto's van Thea Hartwig te zien "Mensen in Beeld". (zie voor meer info het bericht hier onder)
Tijdens het OPEN HUIS op 7 mei zijn alle leden van het Kreatief Kollektief aanwezig in de galerie om uitleg te geven over hun werk.
In het kerkje is ook gelegenheid om een kopje thee of koffie te nuttigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten