woensdag 2 oktober 2013

KREATIEF KOLLEKTIEF 30 JAAR

Het onderkomen van het Kreatief Kollektief is sinds 1983 het in 1726 in Romaanse stijl gebouwde kerkje aan de Schoterlandseweg 37 in Mildam. Het was tot 1964 in gebruik als Nederlands Hervormde kerk, maar raakte daarna in verval. Door inspanningen van de plaatselijke bevolking en met hulp van Monumentenzorg, gemeente Heerenveen en sponsors, is het kerkje gerestaureerd en in bezit gekomen van de stichting  "It Alde Tsjerkje Mildaem". Om een fraai opgeknapt monument niet leeg te laten staan wordt het tot op de dag van vandaag bevolkt door zeer creatieve mensen die diverse ambachtelijke technieken gebruiken voor hun kunstzinnige werk. Eén van de mensen van het eerste uur is Jans Burger met haar Hindelooper schilderwerk en zij is nog steeds aanwezig!
Het werk van de Kollektiefleden wordt in het kerkje geëxposeerd en verkocht en tevens is er een ruimte gereserveerd voor een tweemaandelijkse gasttentoonstelling, georganiseerd door het kollektief. Het kollektief toont momenteel metaalkunst, Hindelooper schilderwerk, 3-d kaarten en geschenkverpakkingen, quilts en patchwork, pentekeningen en schilderijen, keramiek en keramieken sieraden, mozaïek, glaskunst en glassieraden.
De gastexposant is Peter Wouda uit Heerenveen met een fototentoonstelling over de Ecokathedraal van Mildam. Meer hierover in het artikel hierna.

ZATERDAG 5 OKTOBER viert het Kollektief haar 30-jarig bestaan met een hapje en drankje en bezoekers zijn van harte welkom tussen 14.00 - 17.00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten